Thursday, December 29, 2011

teze sarılmış taze granola


israftan hiç hazzetmem ama içimi en çok acıtan da kağıt israfıdır. zaten koskoca istanbul'da iki tek ağacımız kalmışken, bir balta da ben vuruyormuşum gibi hissettiriyor kağıtları çöpe atmak. ben de biriktiriyorum tek yüzü kullanılmış kağıtları. müsvedde oluyor, kızıma boyama kağıdı oluyor, kurulama bezi oluyor. sonra da geri dönüşüme doğru yola çıktığını umduğum kağıt çöpüne.
bu sefer de tezimin format kontrolünden sınıfta kalan versiyonu, 31 aralık günü post-doc için bir seneliğine hong kong'a doğru yola çıkacak olan arkadaşım hakan'a yolluk olarak hazırladığım granola'lara yuva oldu. 

fındıklı, yer fıstıklı ve antep fıstıklı tadımca'lar
hakan'la çay molalarımızda en sevdiğimiz şey, tadım'ın tadımca'larını lüpletmek idi. cenk'in likapalı granola bar tarifini görünce, "neden bizim de kendi tadımca'mız olmasın?" dedim ve diğer granola tarifi ile harmanlayıp bir deneme sürüşü yaptım. yer fıstıklı-bademli ilk versiyon biraz nemli ve fazlaca ağır oldu ama yine de yolluk olarak onayı aldı.
ben de daha az ıslak malzeme kullanarak ve susamı arttırarak, fındıklı bademli ikinci versiyonu yaptım. fakat neredeyse 24 saati yollarda geçirecek arkadaşıma, yolluklarını plastik kutuda teslim etmek saçma olacaktı. cenk gibi şahane paketlerim de olmadığından, evdeki tez artıklarım ve zımbam ile mini zarflar yapmaya karar verdim.  

Likapa Granola Blueberry Bar Kurabiye 2
cenk'in granola bar'ı ve sevimli paketleri
sonuç olarak, görsel açıdan pek başarılı olmasa da paketlerim hong kong'a doğru yola çıkmaya, ben de artanları tırtıklamaya hazırım!

iyi yolculuklar!

No comments:

Post a Comment